Vanuit de NCB wordt een landelijke richtlijn opgesteld om het niveau en de kwaliteit van canyoningopleidingen en –diploma’s vast te stellen. Hierbij wordt gekeken naar de vergelijkbare internationale opleidingen en wetgeving, teneinde de richtlijn hier op af te stemmen en internationale erkenning van de diplomering te krijgen. Op basis van de richtlijn van de NCB worden de opleidingen verzorgt vanuit bedrijven en verenigingen, waarbij de NCB door middel van examinering de kwaliteit van de opleiding waarborgt.
Naast haar functie als overkoepelende beleidsvormer en toezichthouder, zal de NCB een informatieplatform zijn voor leden en niet-leden.
KORTE TERMIJN
- Doorontwikkelen van de huidige opleidingsstructuur welke een landelijke richtlijn vormt voor het opleidingsniveau op het gebied van canyoningen.
- Het opzetten van een kwaliteitsregister voor zowel beroepsbeoefenaars als privé-beoefenaars.
- Het doorontwikkelen van de huidige website als informatieplatform voor (niet-)leden ter promotie van de sport en vereniging.
LANGER TERMIJN
- Een Europese erkenning van de opleidingsstructuur krijgen, waarmee toekomstige gidsen op commerciële basis bevoegd zijn om in het buitenland te werken.
- Het opzetten van een digitale brug in de vorm van een website, waarbij scholieren/studenten in contact komen te staan met buitensportbedrijven. Hierdoor wordt doorstroming van stagairs en afgestudeerden naar het werkveld vergemakkelijkt.
- Een gespecialiseerde database opzetten met NCB-erkende gidsen, waardoor buitensportbedrijven makkelijk kunnen zoeken naar toekomstig personeel.
- Opzetten van een ongevallenregistratiesysteem